نگاهی به معروف ترین غذاهای استانبول

ترکیه از جمله کشورهایی است که غذاهای متنوع و باب میلی را طبخ کرده و همواره این غذاهای لذیذ به سراسر جهان در حال سفر می باشند.  هرکجا که صحبت از غذاهای ترکیه ای میشود انگشت اشاره ی همه به سمت کباب ترکی(دونر کباب) نشانه می رود در حالی که این کشور و به خصوص شهر استانبول دارای غذاهای متعدد و خوش طعم دیگری هم می باشد که ممکن است ار آن ها بی خبر باشید.در این مقاله ما سعی می کنیم تا شمارا با برخی از این غذاهای لذیذ آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

ایمام بایلدی(imam bayildi)

این غذا از جمله غذاهای معروف در ترکیه می باشد که معنای آن امام غش کرده می باشد. امام بایلدی از بادمجان که درون آن پیاز، سیر، گوجه، جعفری و فلفل است تشکیل می شود و درون روغن زیتون طبخ می گردد البته می توان این غذارا همراه با گوشت چرخ کرده نیز پخت.علت نامگذاری این غذا به داستان ترکی درباره ی امامی بر می گردد که به علت خوشمزگی زیاد این غذا که توسط همسرش درست شده بود غش می کند، برخی دیگر می گویند اشاره به داستانی دارد که یک امام با دختر تاجر روغن زیتون ازدواج می کند که مهریه دختر شامل 12 شیشه روغن زیتون اعلا بوده که با آن ها هر شب این غذا را درست می کرده است. در روز 13 ام که دیگر بادمجان و روغنی روی میز غذا باقی نمانده بود امام متوجه می شود و غش می کند.قدمت این غذا به دوران امپراطوری عثمانی بر می گردد و امروزه درمناطقی که تحت سلطه عثمانی بوده اند این غذا دیده می شود.

مِنِمِن(menemen)

از آنجا که ما ایرانی ها عاشق املت هستیم می خواهیم شما را با یکی از معروف ترین و خوش طعم ترین املت های منطقه ی ازمیر و همچنین کل ترکیه آشنا کنیم. منمن از ترکیب گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده، فلفل، تخم مرغ و سبزیجات معطر مانند پاپریکا و پونه تشکیل شده که در دو نوع مختلف سرو می شود.این املت برای گیاه خواران با بادمجان و برای افراد گوشت خوار با گوشت گوسفندی سرو می شود و انواع سلیقه هارا در بر میگیرد.حتما در سفر به استانبول منمن را تجربه کنید و از این املت بی نظیر لذت ببرید.

بورک (borek)

از جمله معروف ترین صبحانه های ترکی می باشد که شاید اسم آن را قبلا زیاد دیده باشید.این غذا فقط مختص صبحانه نیست و مردم ترکیه آن را به عنوان میان وعده و عصرانه هم میل می کنند. پنیر، سبزیجات و گوشت مواد اصلی تشکیل دهنده ی بورک هستند که در خمیری به نام یوفکا(yufka) پیچیده و در داخل فر پخته می شود و همچنین در داخل روغن هم می توان آن را سرخ کرد. نعنا و ریحان سبزیجات معطری هستند که به بورک علاوه بر طعمی لذیذ، بوی دلنشین و ظاهری فریبنده می دهند .

مانتی (manti)

مانتی یک نوع پودینگ است که از خمیر و محتویات تشکیل دهنده ای مانند گوشت بره یا گوساله و یا حتی ماهی و مرغ درست می شود که همراه با اسفناج، سس گوجه، سیر،پیاز و سبزیجات و ادویه های معطر طعم دار شده اند. این پودینگ به همراه ماست و به صورت داغ سرو می شود و در نوع خود پودینگی منحصر به فرد است.

سیمیت (simit)

سیمیت نانی کنجدی، زیبا و اغلب درون کاغذ پیچیده شده است که در صبح های شهر استانبول در اکثر کافه ها و مغازه ها دیده می شود و طرفداران مخصوص خودش را دارد و اگر به همراه چای یا قهوه در اوایل صبح میل شود یک روز سرشار از انرژی را به شما هدیه می دهد.

اسکندر کباب (iskender kebab)

اسکندر کباب از معروف ترین غذاهای کشور ترکیه و به خصوص شهر بورسای می باشد که شباهت زیادی به دونر کباب از نظر پخت دارد و همانند آن بسیار محبوب است . این کباب بر روی سیخ های عمودی طبخ و سپس برش داده می شود . گوجه فرنگی تفت داده شده، روغن زیتون، فلفل و سبزیجات عطر دار مثل نعنا، جعفری، ریحان، و سایر ادویه های مخصوص از جمله چاشنی های این غذای خوش مزه می باشند .

لهمجون یا لاهماجون (lahmacun)

این غذا مخصوص کسانی می باشد که عاشق پیتزا و انواع مختلف آن هستند . لاهماجون پیتزای مخصوص ترکیه ای است که معنای خمیر و گوشت را می دهد که از لایه ی نازکی از خمیر مانند نان لواش که رویش را با گوشت و پنیر و فلفل و پیاز و انواع ادویه ها طعم دار و تنوری کرده اند تشکیل شده است. این غذا در اکثر رستوران های استانبول و سایر شهر های ترکیه دیده می شود .

علی نازیک کباب(ali nazik kebab)

یکی از قدیمی ترین کباب های ترکیه و رقیب اصلی اسکندر کباب علی نازیک کباب می باشد که قدمت آن به قرن شانزدهم میلادی بر میگردد و جزو غذاهای سنتی این کشور به شمار می آید. علی نازیک کباب تکه های مزه دار شده ی گوشت بره است که به همراه گوجه، بادمجان کبابی و ماست چکیده سرو می شود و یک وعده غذایی کامل را تشکیل می دهد.

باقلوا(baklava)

باقلوا یک دسر معروف، محبوب و بسیار شیرین و خوش مزه است که درست کردن آن کار هرکسی نیست . این دسر معمولا پس از وعده های غذایی و برای کمک به دستگاه گوارشی برای هضم بهتر غذا مصرف می شود و انواع مغزها مانند مغز پسته، بادام و فندق در آن به کار می روند تا تجربه ی منحصر به فردی از خوردن این دسر را به ما بدهند. شاید تصور کنید که باقلوا های ایرانی مانند باقلوا های ترکی هستند و طعمی مانند هم دارند ولی باید بگوییم که سخت در اشتباهید و اصلا این گونه نیست پس اگر از باقلوا های ایرانی خوشتان نمی آید بهتر است حتما باقلوا های ترکی را امتحان کنید تا تفاوت بین آن ها را به راحتی متوجه شوید.

کونفه(kunefe)

اکثرا شاید اسم این شیرینی را در کشور های عرب زبان شنیده باشید ولی جالب است بدانید که ترک ها با دستور پختی متفاوت این شیرینی را در مزه های جدید از آن خود کرده اند . این شیرینی در لایه ی زیرین خود پنیر ذوب شده و نرمی را داراست که موجب خاص شدن آن می شود. کونفه باید به صورت گرم و تازه پخته شده مصرف گردد تا طعم واقعی آن حس شود، این دسر هم مانند باقلوا بسیار شیرین و آغشته یه شربت است و برای هضم هرچه بهتر غذا مفید می باشد .

صدف میدیه دولما (midye dolma)

غذاهای دریایی معمولا مورد پسند ذائقه ی خیلی از افراد نمی باشند ولی اگر از جمله کسانی هستید که به این نوع غذاها علاقه دارید و مخصوصا صدف های دریایی، میدیه دولما انتخاب مناسبی برای شما در ترکیه و استانبول است. این غذا ترکیب صدف دریایی و برنج تند می باشد و در استانبول طرفداران زیادی نیز دارد و شما میتوانید در رستوران های متعدد میدان تقسیم این غذا را امتحان کنید. بهتر است تکه های صدف میدیه دولما را به همراه آب لیمو به سرعت و یکی پس از دیگری میل کنید تا دانه های برنج موجود در آن به شما احساس سیری زودرس ندهند بهترین روش خوردن این غذا هم این است که کف بالایی را جدا کرده و ار آن به عنوان قاشق استفاده و نوش جان کنید.

کویو کباب(kuyu kebabi)

این کباب یک بره ی نر کامل می باشد که آن را به آرامی و بدون اندام های داخلی درون سوراخی مانند تنور آویزان می کنند و با آتش زغال کباب می نمایند. معمولا این کباب را با دانه های درخت کاج طعم دار می کنند و واژه ی kuyu به معنای خوب می باشد و نشان از نحوه ی پخت این غذا دارد.

آدانا کباب(adana kebabi)

کباب مخصوص عاشقان گوشت قرمز و انتخاب اول آنها در بین غذاهای ترکی بدون شک آدانا کباب است. همانطور که مشخص می باشد نام این کباب از شهر آدانای ترکیه سرچشمه می گیرد . این نوع کباب در رستوران های مخصوصی سرو می شود چون روش آماده سازی آن در نوع خودش خاص است . مواد تشکیل دهنده ی آن گوشت بره و چربی که از دم آن بدست می آید می باشد و باید از بره نر کوچکتر از یک سال استفاده شود که در محیط طبیعی رشد کرده و با گیاهان محلی تغذیه شده است. این کباب با فلفل سبز و قرمز محلی تند شده و ورز داده می شود سپس روی آتش ذغال کباب می گردد و همراه با نان لواش، پیاز، گوجه و فلفل سبز سرو می شود.

 لوفر(lufer)

اگر از علاقه مندان به ماهی ها هستید قطعا لوفر برای شما مناسب است و جزو اولین انتخاب های یک شخص برای میل کردن غذا در شهر استانبول می باشد . لوفر نسبتا ابعاد بزرگی دارد و از خانواده ی bluefish ها می باشد و بسیار خوش مزه است ، تمیز کردن و خوردن این نوع ماهی نیز بسیار ساده است و اگر لوفر جوان پیدا کنید حتی طعم بهتری هم دارد که آن را sarıkanat می نامند.

بالیک اکمک(balik ekmek)

بالیک اکمک نیز نوعی غذای دریایی می باشد وطعمی منحصر به فرد دارد و معمولا به صورت غذای خیابانی به فروش می رسد. این ساندویچ پر طرفدار ترکی فیله ماهی کباب شده یا سرخ شده می باشد که همراه پیاز،کاهو و سایر سبزیجات داخل نان ساندویچ قرار می گیرد و همراه با انواع سس ها سرو می شود.

پیده(pide)

پیده مانند لاهماجون نوعی پیتزای ترکی است ولی این دو کاملا شکل ظاهری متفاوتی با یکدیگر دارند و پیده شباهت بیشتری به پیتزا های امروزی دارد. برای تهیه این پیتزای خوشزه خمیر را به شکل قایق در می آورند و درون آن را با موادی مانند گوشت، بادمجان، پنیرو سبزیجات پر می کنند. در رستوران ها برای بخشیدن جذابیت بیشتر به این غذا آن را درون طروف چوبی می گذارند و سرو می کنند.

کوفته(kofte)

بدون شک اکثر ما کوفته را تجربه کردیم و با اسم و ظاهر آن کاملا آشنا هستیم، در ترکیه هم این غذای خوش طعم بسیار محبوب است و طرفداران بسیاری دارد . البته در ترکیه ممکن است شکل ظاهری کوفته متفاوت با آن چه که تا به حال دیده اید باشد و مانند توپ، شکلی گرد مانند نداشته باشد. برخی کوفته ها در استانبول و کشور ترکیه به صورت بیضی و یا حتی رول مانند بوده و آن ها را با پلو سرو می کنند. گوشت چرخ شده ی بره، گوسفند یا گاو به همراه نان خرد شده، پیاز خرد شده و ادویه های مختلف با یکدیگرد ورز داده می شوند و سپس به اشکال مختلف در آمده و کوفته را تشکیل می دهند.

چی کوفته (cig kofte)

چی کوفته یا کوفته خام از غذاهای خوش مزه ترکیه است و شاید اسم گول زننده و کور کننده ی اشتهایی داشته باشد ولی اینطور نیست. این غذای خوشمزه همزمان با ظهور ترکیه مدرن پدیدار گشت و گفته شده است که خاستگاه اصلی آن به زمان حضرت ابراهیم بر می گردد که در آن زمان به دلیل عدم دسترسی به آتش این غذا به صورت خام ابداع گشت. این کوفته در میان مردم کرد زبان هم از محبوبیت زیادی برخوردار است. گوشت خام تازه به همراه پیازچه، بلغور و ادویه های متنوع را با یکدیگر ترکیب می کنند و به صورت کوفته های کوچک شکل می دهند، سپس همراه با برگ های کاهو و لیموی تازه آن را سرو می کنند .

کومپیر(kumpir)

کومپیر، سیب زمینی شکم پری است که ابتدا آن را پخته و با کره ترکیب می کنند تا ترکیبی نرم و کره ای ایجاد کنند. سپس درون آن را با مواد متنوعی مثل ذرت، نخود فرنگی، کاهو، خیار شور، زیتون سیاه و سبز، سوسیس و انواع سس پر می کنند. این غذا به عنوان میان وعده و به صورت غذای خیابانی در ترکیه به فروش می رسد و بسیار خوش مزه و محبوب می باشد.

دلمه (dolma)

یکی دیگر از غذاهایی که در کشور خودمان هم بسیار محبوب و معروف است دلمه می باشد. دلمه غذای لذیذ و خوش طعم ترکیه ای است که در ترکیه به صورت فلفل دلمه و دلمه برگ مو تهیه می شود. ترکیبات بسیار مختلف و متعددی درون دلمه می توانند قرار گیرند مانند گوشت، برنج، سبزیجات و حتی میوه های خشک شده. این غذا در استانبول به صورت دلمه صدف هم طبخ می گردد که به دلیل ساحلی بودن شهر استانبول جزو غذاهای دریایی خوشمزه آنجا به حساب می آید.

گزلمه(gozleme)

گزلمه غذایی بسیار ساده،‌ لذیذ و سبک می باشد که معمولا به صورت میان وعده و عصرانه استفاده می شود، گزلمه تنوع بسیاری دارد و در انواعی مانند سیب زمینی، پنیری، اسفناج و سوسیسی درست می شود. گزلمه شباهت زیادی به فتیر دارد و درون آن را با توجه به نوع اتخابی شما پر می کنند به عنوان مثال با پنیر، سیب زمینی، پیاز و گوشت. این نان با کره محلی ترکیب شده و طعم دار می گردد و می تواند انتخاب بسیار لذیذی باشد.

نخود پلو(nohutlu pilav)

نخود پلو از غذاهای ترکیه بسیار خوش طعم و مزه می باشد و محبوبیت زیادی هم دارد. این غذا دستور پخت ساده دارد و همچنین می تواند با کنسرو نخود برای سرعت یخشیدن به کار پخته شود. نخود پلو هم جزو غذاهایی است که در استانبول و ترکیه در خیابان ها هم به فروش می رسد. نخود پلو از برنج، نخود و گاهی تکه های مرغ ریش ریش شده تشکیل می شود و این تیکه ها باید سرخ شده و به صورت لایه ای روی همدیگر قرار گیرند و سپس با انواع ادویه ها معطر و خوش طعم گردند.

دوروم(durum)

دوروم نوعی ساندویچ کبابی ترکی است که متشکل از دونر کباب معمولی و نان لواش یا نان های ورقه ای و نازک دیگر است. این دونر کباب به همراه سبزیجاتی نظیر کاهو، گوجه فرنگی، خیار یا گاهی ذرت درون نان پیچیده می شود و طعمی به یاد ماندنی برای شما به جای می گذارد.

کوکورچ(kokorec)

این غذا از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای خیابانی ترکیه است. کوکورچ روده گوسفند می باشد که با فلفل آغشته شده و سپس سرخ شده است یا درون دستگاه های دونر کباب، کباب شده است.کوکورچ غذایی سنتی می باشد و ریشه در زندگی عشایری دارد . این غذای لذیذ پس از پخت به همراه پونه کوهی، فلفل، نمک، جعفری و گوجه فرنگی درون یک رول نان پیچیده می شود و یک ساندویچ جذاب را در اختیار شما می گذارد.

تانتونی(tantuni)

تانتونی یک ساندویچ تند و شبیه به دوروم می باشد و از شهر مرسین در جنوب ترکیه می آید. این ساندویچ در شهر استانبول بسیار پر طرفدار است و از برش ها و تیکه های گوشت بره یا گاو تهیه می شود که درون روغن دانه پنبه سرخ شده اند، پس از سرخ شدن در روغنن و نمک این غذارا به همراه فلفل سبز ، پیاز، انواع ترشی، گوجه فرنگی و جعفری درون نان لواش میپیچند .

تاوک پیلاو(tavuk pilav)

اگر به دنبال یک وعده غذایی سیر کننده می گردید تاوک پیلاو مخصوص شماست، این غذای خوشمزه کمی با ته چین شباهت دارد و مانند آن می باشد. تاوک ترکیب برنج و سینه مرغ ریش ریش شده به همراه سبزیجاتی نظیر گشنیز و جعفری می باشد. شما می توانید در اکثر رستوران های استانبول تاوک پیلاو را خریداری کنید و از آن لذت ببرید.

ایچلی کوفته(icli kofte)

کوفته ای مغزدار و لذیذ و پر طرفدار در استانبول و کل ترکیه می باشد و پوسته ای صدفی شکل و از جنس بلغور دارد، درون این کوفته را گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری و دانه های کاج تشکیل داد اند.

ایشکمبه چورباسی (iskembe corbasi)

از جمله غذاهای خیابانی محبوب ترکی ایشکمبه چورباسی است که تشکیل شده از سیرابی می باشد که اکثر ما با این خوراک لذیذ آشنایی داریم.این غذا به عنوان وعده ای برای صبحانه استفاده می گردد. اگر شما به کله پاچه یا امثال آن علاقه دارید این غذا می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد و آن را می توانید همراه با سیر و سرکه در اوایل صبح میل کنید و حسابی لذت ببرید.

سوپ عدس یا مرجیمک(mercimek corbasi)

مرجیمک یا سوپ عدس جزو محبوب و متداول ترین غذاها و سوپ های ترکیه می باشد و در فصل زمستان بسیار پرهوادار است. مرجیمک از عدس قرمز، گوجه، فلفل، پیاز و نعنا خشک تشکیل می شود، این سوپ سبک، لذیذ و بسیار مقوی است. در استانبول همه جا می توانید سوپ عدس را پیدا کنید و معمولا این سوپ به عنوان پیش غذا سرو می گردد.

یاپراک سارماسی (yaprak sarmasi)

یاپراک سارماسی غذایی برای تمامی فصول می باشد و شباهت زیادی به دلمه برگه مو ما ایرانیان دارد. این غذا مخلوطی از برنج آب پز شده آب دار به همراه گوشت چرخ شده است که انواع ادویه ها درون آن استفاده می شوند و سپس آن را درون برگ های درخت مو می پیچند و به صورت داغ سرو می کنند.

ارسال نظر

آدرس پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد. همه فیلدها لازم هستند.